Jöttünk, láttunk, írtunk, forgattunk

Jöttünk, láttunk, írtunk, forgattunk

A Komlósi Oktatási Stúdió diákjainak kétkezi munkái láthatóak, olvashatóak ezen a blogon. Hogy miről szól? Néha az életről, néha a szerelemről, néha rólunk. Egy csipetnyi minden KOS-os diákból... Szóval bátran görgetni!!! Üdv, a "főszerk"

Friss topikok

  • Lorina0101: Szeretném, ha Kocsis-Meriadt Brigi írna egy két példát "Instant " versekre, ismert és ismeretlen s... (2013.06.25. 19:17) A vers vajon mi?
  • Péter Bernáth: Szerintem maradjunk a nőknél. A hagyományos görög értelmezés szerint a múzsák nők voltak, s ezt ve... (2013.05.25. 19:22) Bús a múzsa, nincsen munka
  • Péter Bernáth: Azt mondanám, hogy tökéletes, de amikor a végén kiderül a nevek kiléte, akkor eszembe jut Bátor és... (2013.05.20. 19:05) A kevesebb néha több
  • njoy87: Nem értem a posztolót. Az elején a taxisofőr egy idióta, mogorva pöcs, amikor beszélgetést kezdemé... (2013.05.19. 16:17) Személyszállítás kérésre
  • Kocsis-Meriadt Brigi: Soha ne mondd, hogy soha, de a hatásvadász befejezés kedvéért azt kell mondjam, itt a vége:) (2013.05.16. 19:48) Eredménykimutatás és éves mérleg

Tehetségkutatók, avagy van ennyi tehetségünk?

2013.09.05. - kosblogger Szólj hozzá!

Magyari Gábor.jpgŐsszel folytatódik az X-Faktor 4. szériája, és az embereknek lassan kezd elege lenni a tehetségkutatókból, de mégis van rá igény és nézettség. Kezdjük azzal, hogy milyen tehetségkutatók is voltak eddig. Megasztár egy, kettő, három, négy, öt, hat. Csillag születikből volt négy, és született is négy csillagunk. Volt itt Megatánc és a Voice is. Van ennyi tehetséges ember itthon nálunk?

Véleményem szerint nincsen, egy kis ország vagyunk, már sajnos tíz millióan se lakunk itt. Mégis minden évben el kell indítani egy újabb tehetségkutatót, kellenek az újabb Zámbó Krisztiánok. Félreértés ne essék, mikor bejöttek a tehetségkutató műsorok, egy pár évig néztem is, és érdekeltek is. Kiváló zenészeket, énekeseket, táncosokat adott az országunknak. Rúzsa Magdolna, Gáspár Laci, Caramel, Radics Gigi, Takács Nikolas, és még sorolhatnám tovább a neveket. Ők mind kiváló énekesek, és sokat köszönhetnek a tehetségkutató műsoroknak. A semmiből emelte fel őket, ezt nyugodtan lehet mondani.

De mondok még neveket, vajon tudják, hogy kik ők, hova tűntek? Muhajid Zoltán, Kósa Ivett, Kovács Tímea, Lakatos Krisztián, és még egy millió név. Velük mi lett? Ők hol vannak, vajon miért nem lehet hallani róluk? Eltűntek, vagy nem voltak elég tehetségesek, vagy nem volt senki, aki felfutassa őket. Ott van Bencsik Tamara, nincs sok hangja, sőt szerintem semmi sem, és ahhoz, hogy újra foglalkozzon vele a média, mit csinált? Levetkőzött teljesen az egyik magazinnak. Szomorú, hogy csak így tudja magára felhívni a figyelmet. Vagy éppen Szecsődi Károly, aki nemet váltott, mert ebben a világban mindenre van lehetőség. De ki fog emlékezni a hangjára? Senki sem, de hogy ő Karolina lett, azt az egész ország tudja.

Visszatérve ahhoz a gondolatmenethez, amivel kezdtem: miért van minden évben ennyi tehetségkutató? Mert a népnek két dolog kell: cirkusz és kenyér. Már most tele vannak az újságok a zsűrikkel, kik ülnek le, majd mikor kezdődik az egész, akkor ezzel lesz tele az internet, és egy olyan ember, akit hidegen hagy a tehetségkutató, foghatja a fejét. De erre van igény! Mert több millió ember, akinek nincs jobb dolga szombat este,  ahelyett, hogy valami értelmes dologgal töltené el az idejét, leül a tv képernyője elé, és nézi, mit össze nem szerencsétlenkednek a színpadon. A zsűri pedig agyondicséri őket.  Egy-kettő embert megint kiemelnek, majd eltűnnek, ugyanez fog jönni jövőre, és utána is. Sokan a kiugrási lehetőséget látják ebben, azért jelentkeznek, de akinek van egy kis esze, nem teszi be a lábát (és semmilyen más testrészét) az ilyen műsorokba! Legkevésbé sem az énekhangról szól, kevés olyan cikk jelenik meg a bulvárban, ami azt emeli ki, hogy kinek milyen jó hangja van. Sokkal inkább a rosszabb dolgokat, amiből igazán nagy hírt lehet csinálni.

Végszóként pedig, kellenek a tehetségek, és szükség van rájuk, de nem a tehetségkutatókból, mert a tv-nek nem az az érdeke, hogy sok tehetség kikerüljön, hanem a pénz és a nézettség.

 

Magyari Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://kosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr285496132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása