Jöttünk, láttunk, írtunk, forgattunk

Jöttünk, láttunk, írtunk, forgattunk

A Komlósi Oktatási Stúdió diákjainak kétkezi munkái láthatóak, olvashatóak ezen a blogon. Hogy miről szól? Néha az életről, néha a szerelemről, néha rólunk. Egy csipetnyi minden KOS-os diákból... Szóval bátran görgetni!!! Üdv, a "főszerk"

Friss topikok

  • Lorina0101: Szeretném, ha Kocsis-Meriadt Brigi írna egy két példát "Instant " versekre, ismert és ismeretlen s... (2013.06.25. 19:17) A vers vajon mi?
  • Péter Bernáth: Szerintem maradjunk a nőknél. A hagyományos görög értelmezés szerint a múzsák nők voltak, s ezt ve... (2013.05.25. 19:22) Bús a múzsa, nincsen munka
  • Péter Bernáth: Azt mondanám, hogy tökéletes, de amikor a végén kiderül a nevek kiléte, akkor eszembe jut Bátor és... (2013.05.20. 19:05) A kevesebb néha több
  • njoy87: Nem értem a posztolót. Az elején a taxisofőr egy idióta, mogorva pöcs, amikor beszélgetést kezdemé... (2013.05.19. 16:17) Személyszállítás kérésre
  • Kocsis-Meriadt Brigi: Soha ne mondd, hogy soha, de a hatásvadász befejezés kedvéért azt kell mondjam, itt a vége:) (2013.05.16. 19:48) Eredménykimutatás és éves mérleg

Csak én vagyok helikopter

2013.05.09. - kosblogger 1 komment

Ültünk apukámmal a konyhaasztalnál, ettük a szárazkolbászt a lila hagymával  (persze szigorúan update kenyérrel), és megváltottuk a világot. Megint. Mert hát mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopterek.

 

Az úgy van, hogy vannak a helikopterek. Akik dinamikusan repkednek ide-oda, történik velük az élet, bejárják Tolnát-Baranyát, és hát szó szerint lenéznek mindenkire. És vannak a leszállópályák, akik lent tespednek a földön, és várják, hogy jöjjön egy helikopter, akit körberajonghatnak. Ami így első ránézésre jó felosztásnak tűnik: rakjunk össze egy helikoptert meg egy leszállópályát, és akkor boldogan élnek, míg meg nem halnak. Csak hogy a dolog nem ilyen egyszerű.

Ugyanis egy leszállópálya sosem fog tudni magasan szárnyalni egy helikopterrel. Sosem fogja megélni ugyanazokat a dolgokat, sosem lehet majd vele beszélgetni légörvényekről vagy költöző seregélyekről. Hozzá haza lehet menni, fel lehet tölteni a kerozintartályt, és másnap tovább lehet repülni. Egyedül.

Keressen hát a helikopter helikoptert magának? Akivel versenyt lehet repülni, akivel őrültségeket lehet csinálni, aki partner mindenben? Egy helikoptert, akivel magasra lehet szállni, de mélyre is zuhanni, ha összeakadnak a propellerek, vagy ha túl nagy a turbulencia köztetek, mert közel repültök egymáshoz? Izgalmas, mozgalmas, szenvedélyes, de egy idő után kiszállsz vagy belehalsz. Mert vagy egymásnak ütköztök, vagy elfogy az üzemanyag, és le kell szállni egy biztonságos leszállópályára.

És a leszállópályák? Milyen az ő életük? Biztonságos háttér országot nyújtanak, mégis csak ritkán kapnak valamit egy helikopterből, aki két kaland között csak megpihenni tér haza. Akit napokig nem is látnak, aki kitudja merre és milyen helikopterekkel kalandozik. Persze, hogy a leszállópályák idegesek. És magukhoz akarják kötni a helikoptereket. Csakhogy egy helikopter, aki nem repülhet, az már nem is helikopter, csak egy haszontalan roncs.

Apukám helikopter. Én is helikopter vagyok. A húgom is helikopter (ő ráadásul katonai helikopter gépágyúkkal felszerelve). Anyukám pedig leszállópálya, egyelőre mind a hármunknak. Én meg keresek egy helikoptert, de lehetőleg olyat, aki leszállópálya funkcióval is bír. Férfiként. Lehetetlen küldetés.

Anyukám a spájzban hallgatta végig a „magasröptű” beszélgetésünket, majd mikor meghallotta a Barátok Közt főcímzenéjét, távozóban még odaszúrta: Hát édes lányom, sok szerencsét hozzá. Én meg ettem még egy karika kolbászt, kerozin gyanánt. És megállapítottam, hogy leszállópályák és helikopterek helyett valószínűleg herélt macskák és tacskókutyák között fogok megöregedni.

Kocsis-Meriadt Brigi

-----

ti és én

 

 

félek veled,

hogy szemed m’ért nevet,

vagy m’ért nem,

hogy mást keres szíved,

s mikor rájössz,

ki vagyok,

tágra nyílt bensőm

eldobod,

hogy hibáimban

más nőt idézel,

hisz ha rám nézel,

nem engem látsz,

hanem azt,

mit a szeretet

velem tett,

félek, hogy túl sok

vagy nekem,

s ha kiszakítod

belőlem önmagad,

szétesem,

s ha nem vagy,

ki szed majd össze

millió szilánkomból?

félek, a jelen

elillanó része vagy,

s mire magamhoz

szorítlak:

hűlt helyed ölelem csak,

félek,

félnék melletted,

hisz erősebb vagy,

mint jómagam.

félek, hogy jobban

ismerlek,

mint szeretni

merjelek,

s jellemed

felfalja

kis titkom.

csak ő maradna!

őt hagyd meg,

 bár félek vele,

hisz vagy te,

s félnék mellette,

mert hozzád

és hozzám képest

túl jó, túl gyenge.

félek, már csak

hibáidban látom

alakját,

hisz elfeledtem

csókját, hangját,

hogy csupán

rémült képzelet

az, hogy ’vele’,

mert kell,

mert muszáj,

hogy legyen kiút

belőled.

 

 

nagyon félek.

tőletek.

Címkék: vers irodalom szerelem Kocsis-Meriadt Brigi

A bejegyzés trackback címe:

https://kosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr125291013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Bernáth 2013.05.09. 18:51:37

A pilótàról elfelejtkezel...
süti beállítások módosítása