Jöttünk, láttunk, írtunk, forgattunk

Jöttünk, láttunk, írtunk, forgattunk

A Komlósi Oktatási Stúdió diákjainak kétkezi munkái láthatóak, olvashatóak ezen a blogon. Hogy miről szól? Néha az életről, néha a szerelemről, néha rólunk. Egy csipetnyi minden KOS-os diákból... Szóval bátran görgetni!!! Üdv, a "főszerk"

Friss topikok

  • Lorina0101: Szeretném, ha Kocsis-Meriadt Brigi írna egy két példát "Instant " versekre, ismert és ismeretlen s... (2013.06.25. 19:17) A vers vajon mi?
  • Péter Bernáth: Szerintem maradjunk a nőknél. A hagyományos görög értelmezés szerint a múzsák nők voltak, s ezt ve... (2013.05.25. 19:22) Bús a múzsa, nincsen munka
  • Péter Bernáth: Azt mondanám, hogy tökéletes, de amikor a végén kiderül a nevek kiléte, akkor eszembe jut Bátor és... (2013.05.20. 19:05) A kevesebb néha több
  • njoy87: Nem értem a posztolót. Az elején a taxisofőr egy idióta, mogorva pöcs, amikor beszélgetést kezdemé... (2013.05.19. 16:17) Személyszállítás kérésre
  • Kocsis-Meriadt Brigi: Soha ne mondd, hogy soha, de a hatásvadász befejezés kedvéért azt kell mondjam, itt a vége:) (2013.05.16. 19:48) Eredménykimutatás és éves mérleg

Egy-Én - Szöllősi Péter, a csendestárs

2013.04.24. - kosblogger Szólj hozzá!

Forradalmi sikerszollosi_peter.jpg

Nagypál Márta megnyerte a szlovák újonc nemzetközi asztalitenisz-bajnokságot. A Jászkun Volán játékosa nem talált legyőzőre a tizenhat ország legjobb tizenhárom éven aluli versenyzőit felvonultató mezőnyben. Emellett még két bronzéremmel tért haza a magyar küldöttség.

Március 15-17 között rendezték a versenyt Malackában, (korábbi magyar település, ma már Malacky a hivatalos neve). Az eredeti tervek szerint 15-én utaztak volna a magyarok, (Harasztovics Fanni. Korda Kitty és Nagypál Márta) azonban a péntek reggel kilenc órai kezdés miatt egy nappal korábban útra keltek. Hogy mennyire jó döntés volt azt Magyarországon mindenki tudja igazolni. Pénteken már lehetetlen lett volna az óriási havazás miatt Budapestről Pozsonyba eljutni, autóval. Csütörtökön is csak három óra késéssel érkeztek meg a szlovák fővárostól 35 km-re fekvő városba.

Nagypál Mártát azonban sem az utazás sem az ízetlen ételek nem zavarták meg. Csoportját könnyedén nyerte meg, majd a nyolc közé jutás sem jelentett gondot számára. A negyeddöntőben az alkalmi páros partnerével az ír McGlone-val játszott. Az ír lány vélhetően évekig meghatározó alakja lesz országa női asztaliteniszének, de a 11 éves szolnoki lánynak nem okozott gondot a győzelem a szépen, stílusosan támadó ellenfelével szemben. Ezzel elődöntős lett.

A négy közé nem jutott be az olasz újonc nemzetközi verseny második helyezettje (Puchovanova), vagy éppen a magyar nyílt bajnokság harmadikja (Belopotocanova) sem.  A döntőbe jutásért a rövid szemcsét kimondottan kellemetlenül használó cseh, Blaskovát 3:1-re győzte le. Szöllősi Péter edző tanítványa a döntőben a korosztály egyik legjobbjával a hazai pályán versenyző Labosovával találkozott. 2:2-ig fej-fej mellett haladtak, ezt követően Márti előhúzta a remek tenyereseket. Ha már az ennivaló nem volt tápláló, a tenyeres ütéseivel táplálkozott Márti, ami kiváló tápanyagnak bizonyult és ettől hízott a különbség a döntő játszmában, amit biztos megnyert és ezzel az U13-asok viadalát. Külön említést érdemel, hogy Márti még jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet.

- Az egész versenyen jól koncentráltam, remélem jövő héten a serdülő MOATSZ kupán is így fog menni a játék- mondta Nagypál Márta a verseny győztese.

Párosban két egységünk is a harmadik helyen végzett. A Korda Kitty, Harasztovics Fanni kettősnek a döntőbe jutásra is jó esélye volt. 2:0-ra vezettek szlovák riválisaikkal szemben Fanniék, de veszítettek. Nagypál Márta az ír párjával szintén az elődöntőben szenvedett vereséget, a későbbi győztes pártól.

Csapatban a Harasztovics, Nagypál egység a negyeddöntőig jutott. Korda egyéniben tizenhat közé, Harasztovics főtáblára került.

Külön érdekesség (és a siker értékét növeli), hogy Madarász Dóra 2011 májusában, Lengyelországban aratott diadala óta Nagypál Márta az első magyar játékos, aki nemzetközi versenyen nyert leány egyesben. És ezt éppen március 15-ei hétvégén tette…

Szöllősi Péter

Címkék: kos Egy-Én Szöllősi Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://kosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr105244109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása